3 dingen die je wel leuk moet vinden aan Pokemon Go

Gisteren wandelde ik op vraag van mijn kinderen 5 kilometer om een Pokemon Go ei uit te broeden. Onderweg vingen we niet minder dan 31 Pokemons. Deze paragraaf is ongetwijfeld een doorn in het oog van de vele Pokemon-go haters die momenteel furore maken op sociale media. 'Heb een leven', lees ik. 'Er is een pub op de hoek, stop met Pokemon go en kom binnen.' Pokemon-go jagers worden zelfs verjaagd door Pokemon-go haters.

3 dingen die ik heb geleerd tijdens deze fantastische 5 kilometer:

1) Pokemon go integreert op een schitterende manier de omgeving, het stratenplan en brengt u op plaatsen waar je nog niet bent geweest. Een Pokemon-stop verplicht onze kinderen om stil te staan bij bezienswaardigheden. Hoe vaak stoppen onze kinderen nog aan kerken of standbeelden?

2) Of het nu voetbalstickers of Pokemons betreft: de vreugde van het verzamelen verliest men niet met het ouder worden.

PokemonGo2

3) Pokemon Go leert onze kinderen nieuwe dingen: van de installatie van het spel (niet eenvoudig zonder Google account) tot de integratie van wegenkaarten en gps (die soms niet werkt) in een computerspel. Ze leren omgaan met tegenslagen (lege batterij) en worden gestimuleerd om actiever te zijn.

Beste Pokemon-go haters: misschien had ik gisteren geen leven. Ik verkoos Pokemon go boven de pub. Mijn kinderen hebben echter 5 km gewandeld. Onderweg ontmoetten ze mede-jagers (die 46 km moesten wandelen om Pokemon eieren uit te broeden) en overlegden ze samen hoe ze best de kilometers konden omzeilen. Ze sprongen elkaar in de armen bij het vangen van een zeldzame Pokemon. Meer moet dat niet zijn.

Vang Pokemons terwijl je snoepjes eet

Pokemon-jagers zijn leergierig, nieuwsgierig, beginnen er gewoon aan en houden vol. Dat zijn de vier eigenschappen van bit-kids. Wil je hier meer over weten? Lees mijn boek of bezoek mijn website en download alvast een paar hoofdstukken.

Beste kinderen: bij Pokemon-go vang je Pokemons. In het nieuwe boek 'Hoe word ik een bit-kid?' leer je een computerspel programmeren in plaats van het te spelen. Je leert er onder andere een computerspel progammeren waarin je snoepjes vangt in plaats van Pokemons. Je leert hoe je van 1 snoepje verschillende snoepjes kan maken. Nooit zit je nog zonder snoep!

Leer daarom programmeren en word een bit-kid. Meer info op mijn website www.bit-kids.com.

download-blauwsnoepjedownload-roodsnoepjedownload-geelsnoepjedownload-groensnoepje

Filip Ledoux

Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter: